Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Ve Cevizli Armut Salatası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Ve Cevizli Armut Salatası



Peynirli ve cevizli armut salatası

Açıklama

Peyniri ince üçgen biçiminde dilimleyin Armutları soymadan dörde bölün; içini çıkarıp ince ince dilimleyin Marulu yıkayıp kurutun ve yapraklarını ayırıp servis tabaklarına döşeyin Üzerlerine peynir ve armudu koyun
Malzemeler

200 gr taze kaşar peyniri
3 orta boy armut
1 marul
4 yemek kaşığı ceviz, dövülmüş

Sirke sosu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
tuz ve karabiber

Tarifi

1 Peyniri ince üçgen biçiminde dilimleyin Armutları soymadan dörde bölün; içini çıkarıp ince ince dilimleyin Marulu yıkayıp kurutun ve yapraklarını ayırıp servis tabaklarına döşeyin Üzerlerine peynir ve armudu koyun
2 Sirke sosunun hazırlanışı: Sirke ve yağı kapaklı küçük bir kavanoza koyup iyice çalkalayın Salatanın üzerine dökün Ceviz parçalarıyla süsleyin Hemen servis yapın
NOT: Taze kaşar peyniri yerine Brie veya Camembert peyniri kullanılabilir Peynirin oda sıcaklığından olduğundan emin olmalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla