Yalnız Mesajı Göster

Pancarlı Tavuk Salatası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancarlı Tavuk Salatası








Malzemeler

1 adet tavuk göğüs eti
4 adet pancar
1 adet kesmeşeker
6 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Göğüs etini tencereye koyun Üstünü kapatacak kadar su ekleyip, tuz ilave edin 15 dakika haşlayın Haşladığınız göğüs etini tencereden alıp kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kenarda bekletin
Pancarların kabuklarını soyun Bir tencereye koyup, üstünü kapatacak kadar su ekleyin Kesmeşeker ve tuzu da ilave edip, 20 dakika kaynatın Haşlanan pancarları şerit şeklinde kesip, tavuk etleriyle karıştırın
Sosu için, ince kıyılmış dereotu, mayonez, limon suyu, dövülmüş sarmısağı bir kapta çırpın Hazırladığınız karışımı salatanın üzerine gezidrip, karıştırın ve servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla