Konu
:
Sizbal (Çerkez)
Yalnız Mesajı Göster
Sizbal (Çerkez)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sizbal (Çerkez)
Sizbal (Çerkez)
Açıklama
Erikler az suyla pişirilip süzgeçten geçirilir
Çıkan püre ve 1 çay bardağı pekmez bir taşım kaynatılır
Malzemeler
Yarım kg erik
4 su bardağı yoğurt
1 demet taze soğan (robottan geçirilmiş)
2 diş sarımsak
kişniş
1 çay bardağı pekmez
4 yumurta (haşlanmış)
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı acuka
Tarifi
Erikler az suyla pişirilip süzgeçten geçirilir
Çıkan püre ve 1 çay bardağı pekmez bir taşım kaynatılır
İçine ince kıyılmış taze soğan, sarımsak, kişniş ve mısır unu konup bir iki kez çevrilir ve ateşten alınır
Acuka konulup soğutulur
Yoğurt ve küp küp doğranmış haşlamış yumurta konur ve karıştırılır
Üzeri taze yeşilliklerle süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul