09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Nisuaz Salatsası
Malzemeler
400 gr Pirinç, 6 Domates
1 Kırmızı, 1 Yesil Dolmalık Biber
2 sap Yeşil Soğan
125 gr Siyah Zeytin
1 dis Sarımsak, 1 Salatalık
1 kutu Ançüez, 2 kutu Ton Balığı
Sosu için 4 yemek kasığı ZeytinYağı, 1 yemek kaşığı Sirke, 1 tatlı kaşığı, Tatlı Hardal, Tuz, Karabiber
NİSUAZ SALATASI TARİFİ
Pirinci kaynar suda yumusayana dek kaynatın Süzün ve bırakın Domates, Salatalık, Biberler, Taze Soganları soyup ufak ufak doğrayınız Üzerine zeytinleri koyun Ancüez ve Ton Balığını da ufak ufak kesip üstüne koyunuz Hepsini iyice harmanlayınız Sosu hazırlayip, iyice karıştırın Salatanızın üstüne önce pirinçleri sonra sosu ilave ediniz İyice karıstırıp, 30 dakika kadar buzdolabında bekletiniz Pirinç olarak tam rafine edilmemiş kahverengi pirinç kullanırsanız diyet açısından daha iyi olur Ancak o zaman pirinci 35-40 dakika yani normalden daha uzun haşlamalısınız
|
|
|