Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Havuç Salatası (4-6 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Havuç Salatası (4-6 Kişilik)




MALZEMELER

500 gr havuç

1 portakalın suyu

1 limonun suyu

50 gr kurutulmuş hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

Havuçları rendeleyin Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun

Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın

Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin

Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az l saat buzdolabında bekletin

SERVİS ÖNERiLERi: Bu keskin salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir

AŞÇININ ÖNERİSİ: Rendelemeyi daha kolaylaştırmak için havuçları l saat buzlu suyun içinde tutun

ALTERNATİF: Limon ve portakal suyu yerine salatayı zeytinyağı ve siraaale karıştırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla