Konu
:
Üzümlü Pırasa
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Pırasa
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Pırasa
ÜZÜMLÜ PIRASA
Yarım kg
pırasa
1 çorba kç pirinç
2 çorba k
kuru üzüm
2 havuç
tuz, şeker
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Pırasayı iki parmak kalınlığında doğrayalım
Havuçları da verevine
doğrayalım
Zeytinyağını ve havucu tencereye alıp bir iki dakika
çevirelim
Üzerine pırasaları,pirinci,üzümü,tuz ve şekeri ekleyelim
Şeker miktarı tuzun en az iki katı olacak
Biraz sıcak su verip
suyunu çekip pişene kadar karıştırmadan pişirelim
Kendi tenceresinde
kapağı kapalı olarak 1 gece dinlendirip soğuk ikram edelim
Üzümlü
pırasa , pırasa severler için çok güzel bir alternatif
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul