Konu
:
Boranı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Boranı Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boranı Tarifi
Boranı tarifi
için Malzemeler :
� 500 gr
pancar (zılk-pazı),
� 1 baş orta boy kuru soğan,
� 200 gr
yağsız kıyma,
� 100 gr
lolaz,
� 1 yemek kaşığı domates salçası,
� 1 yemek kaşığı margarin,
� Yeterince su
Boranı
yemeğinin hazırlanışı:
Önce pancar iyice yıkanıp bütün olarak bir tencerede 2-3 dakika haşlanır
Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür
Suyu süzülen pancarlar istenilen büyüklükte doğranır
Diğer tarafta et yağla biraz kavrulur
Kavrulmuş etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavurulur ve içine salçası konup karıştırılır
Bir gün önceden ıslatılmış loğlazlar süzerek kavrulan karışımın içine atılır
Üzerine 3 su bardağı su ilave ederek loğlazlar pişene kadar kaynatılır
Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur 1-2 taşım kaynatılır ve yemek ocaktan indirilir
Yemek servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul