Konu
:
Koyu Lahana Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Koyu Lahana Yemeği
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koyu Lahana Yemeği
Malzemeler
2 bağ lahana
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı margarin (tereyağı da olabilir)
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış mısır yada barbunya
yarım çay bardağı bulgur
kırmızı biber ve tuz
Hazırlanışı :
Lahanaları yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım (robot ilede doğrayabilirsiniz)
Bir tencerede kaynattığımız tuzlu su içerisinde lahanaları haşlayalım ve süzelim
Tencereye yağı koyarak soğanları pembeleşene kadar kavuralım ve salçayı ekleyelim
Haşlayarak süzdüğümüz lahanayı bu karışıma ilave edelim ve tencereye yayalım
Pirinç, bulgur, barbunya yada mısır ile tuz ve kırmızı biberi de ekleyelim
Üzerini örtecek kadar su ekleyelim
Karıştırmadan(tencereye yapışmaması için) kısık ateşte pişirelim
Pirinçler piştikten sonra altını söndürerek karıştırıp demlenmeye bırakalım
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul