Konu
:
Kabak ( Kaşar Peynirli )
Yalnız Mesajı Göster
Kabak ( Kaşar Peynirli )
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak ( Kaşar Peynirli )
Malzemeler
:
10 orta boy kabak (kabukları kazınmış )
2 yumurta
1,5 su bardağı kaşar rendesi
3 çorba kaşığı kıyılmış mantar
1 su bardağı taze ekmek içi
1/3 çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
:
Bir tencereye tuzlu su koyup kabakları bıçağın ucu girecek kadar haşlayın
Tencereden çıkarıp süzdükten sonra boylamasına ikiye kesin
Tatlı kaşığı ile dikkatlice içlerini çıkarın
Çıkardığınız içleri atmayın
1 su bardağı ekmek içini sütün tamamıyla ıslatın
Daha sonra elinizle sütünü sıkın
Sütü sıkılmış ekmek içine çıkardığımız kabak içlerini, yumurtaları, tuzu, karabiberi, kekiği, mantarları ve kaşar peynirinin yarısını katarak iyice karıştırın
Fırınınızı 200 dereceye getirin
Hazırladığınız harcı bir tatlı kaşığı ile kabakların içine doldurun
Kalan kaşar rendesini üstlerine serpin
Kabakları hafif yağladığınız fırın tepsisine yerleştirip üstlerine kalan sıvıyağını gezdirin
Fırına koyup kaşarlar nar gibi kızarana kadar pişirin
Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul