Yalnız Mesajı Göster

Kabak ( Kaşar Peynirli )

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak ( Kaşar Peynirli )



Malzemeler :
10 orta boy kabak (kabukları kazınmış )
2 yumurta
1,5 su bardağı kaşar rendesi
3 çorba kaşığı kıyılmış mantar
1 su bardağı taze ekmek içi
1/3 çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber
Tuz Hazırlanışı :
Bir tencereye tuzlu su koyup kabakları bıçağın ucu girecek kadar haşlayın Tencereden çıkarıp süzdükten sonra boylamasına ikiye kesin Tatlı kaşığı ile dikkatlice içlerini çıkarın Çıkardığınız içleri atmayın

1 su bardağı ekmek içini sütün tamamıyla ıslatın Daha sonra elinizle sütünü sıkın Sütü sıkılmış ekmek içine çıkardığımız kabak içlerini, yumurtaları, tuzu, karabiberi, kekiği, mantarları ve kaşar peynirinin yarısını katarak iyice karıştırın

Fırınınızı 200 dereceye getirinHazırladığınız harcı bir tatlı kaşığı ile kabakların içine doldurun Kalan kaşar rendesini üstlerine serpin

Kabakları hafif yağladığınız fırın tepsisine yerleştirip üstlerine kalan sıvıyağını gezdirin Fırına koyup kaşarlar nar gibi kızarana kadar pişirin Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla