Yalnız Mesajı Göster

Beşamelli Karnıbahar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Karnıbahar



Beşamelli Karnabahar

MALZEMELER
2 adet karnabahar
1 litre
100 gr kasar i
150 gr margarin
3 çorba kasigi un

YAPILIŞ TARİFİ
Karnabaharlar temizlendikten, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir
Margarin bir tencere içerisinde eritilir, un ilave edilir, hafif sari oluncaya
kadar kavrulur Bir litre yavas yavas ilave edilir ve karistirilir
Koyulasinca atesten indirilir Borcam yaglanir, borcamin içine suyu
süzülmüs karnabaharlar konulur Üzerine hazirlanan salça dökülür ve
rendelenmis 100 gr kasar i serpilir 50 gr erimis margarin üzerine
gezdirilerek dökülür Üzeri kizarincaya kadar firinda pisirilir

Alıntı Yaparak Cevapla