Konu
:
Kabak Püreli Şnitzel
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Püreli Şnitzel
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Püreli Şnitzel
Malzemeler
750 gr
tavuk
bifteği
1/2 su bardağı sıvı yağ
2
yumurta
1/4
limon
suyu
5-6 çorba kaşığı un
5-6 çorba kaşığı galeta unu
tuz
karabiber
Kabak püresi için:
4 orta boy
kabak
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı süzme
yoğurt
2-3 diş
sarımsak
1/2 demet dereotu
tuz
Tavuk bifteklerine fırça yardımıyla arkalı önlü
limon
suyu sürerek tuz ve karabiber serpelim
Biftekleri önce una
sonra çırpılmış
yumurta
ya
sonra galeta ununa batırıp çıkararak kızdırılmış sıvı yağda ve hafif ateşte
arkalı önlü
biftekler altın sarısı renk alana dek kızartalım ve kâğıt
mutfak
havlusu üzerine alalım
Bu arada arzuya göre püreyi hazırlayalım
Kabakları tavla zarı iriliğinde doğrayarak bir tencereye alalım
1/2 çay bardağı su ekleyerek
kabak
lar yumuşayana dek haşlayıp süzgece alalım
suyunu iyice süzelim
Kabakları ezerek içine dövülmüş
sarımsak
ları
süzme yoğurdu
mayonezi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve üzerine dereotu serperek şnitzelle birlikte
servis
yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul