Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Yaprak Sarma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Yaprak Sarma



Malzemeler :
1,2 kg yaprak
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 bardak tahin
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
2 bardak su
1yemek kaşığı tereyağ
Köri



-- Sebze Yemekleri -- Patates Mantısı Ayçiçek Yağlı Bakla Fırında ıspanaklı patates Tahinli Yaprak Sarma
Hazırlanışı :

Soğan yemeklik doğranıp yağda hafifçe kavrulur2 bardak yıkanmış bulgur katılırArzu edilen baharatlar eklenir ve kavrulurTahin eklenirBir süre karıştırıldıktan sonra 2 bardak sıcak su eklenip pilav gibi demlenmeye bırakılırDemlendikten sonra kuru nane eklenip tekrar karıştırılır
Ilıdıktan sonra hazırlanan bu iç malzeme bilinen dolma gibi yaprağa sarılırOrta ısıdaki ateşte bir bardak sıcak su eklenip pişirilirServis sırasında kızdırılmış tereyağda kırmızı biber ve nane kavrulup üzerine dökülür
Arzu edilirse yoğurtlada servis yapılabilir Antalya/Akseki yemeğidir

Alıntı Yaparak Cevapla