Konu
:
Tahinli Yaprak Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Yaprak Sarma
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Yaprak Sarma
Malzemeler
:
1,2 kg yaprak
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 bardak tahin
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
2 bardak su
1yemek kaşığı tereyağ
Köri
-- Sebze Yemekleri -- Patates Mantısı Ayçiçek Yağlı Bakla Fırında ıspanaklı patates Tahinli Yaprak Sarma
Hazırlanışı
:
Soğan yemeklik doğranıp yağda hafifçe kavrulur
2 bardak yıkanmış bulgur katılır
Arzu edilen baharatlar eklenir ve kavrulur
Tahin eklenir
Bir süre karıştırıldıktan sonra 2 bardak sıcak su eklenip pilav gibi demlenmeye bırakılır
Demlendikten sonra kuru nane eklenip tekrar karıştırılır
Ilıdıktan sonra hazırlanan bu iç malzeme bilinen dolma gibi yaprağa sarılır
Orta ısıdaki ateşte bir bardak sıcak su eklenip pişirilir
Servis sırasında kızdırılmış tereyağda kırmızı biber ve nane kavrulup üzerine dökülür
Arzu edilirse yoğurtlada servis yapılabilir
Antalya/Akseki yemeğidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul