Konu
:
Fırında Ispanaklı Patates
Yalnız Mesajı Göster
Fırında İspanaklı Patates
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında İspanaklı Patates
Malzemeler
:
1 kg Patates
1 kg Ispanak
1 Kavanoz Konserve Mantar
100 gr Kaşar Peyniri
Acı pul biber
Tuz, karabiber
Fesleğen
Yarım su bardağı sıvı yağ
-- Sebze Yemekleri -- Patates Mantısı Ayçiçek Yağlı Bakla Fırında ıspanaklı patates Tahinli Yaprak Sarma
Hazırlanışı
:
Önce patatesler bol suda haşlanır ve kabukları soyulur, daha sonra bu patatesler halka halka doğranarak (baş parmak kalınlığında) bir Borcam tepsiye yanyana dizilir
Diğer taraftan bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve çok iyi yıkanıp ince ince doğranmış ıspanaklar bu yağda öldürülür
Ispanaklar biraz kavrulduktan sonra yıkanmış mantarlar küçük küçük doğranarak ıspanakların içine atılır ve iki bardak su ilavesiyle pişmeye bırakılır
Bu arada pişen ıspanak ve mantarımızın içine baharatlarımızı katabiliriz
Son olarak ıspanak ve mantar karışımı Borcamın içindeki patatesleri üzerine yayılır ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 200 derecede ısınmış olan fırında üzerindeki peynir eriyene kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul