Yalnız Mesajı Göster

Urfa'nın Patlıcanlısı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Urfa'nın Patlıcanlısı








Malzemeler

500 gr yağlı kıyma
8 adet patlıcan
1 çay kaşığı karabiber
4 çay kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Patlıcanları yıkayıp uç kısımlarını kesin, uzunluğuna göre 3'e ya da 4 parçaya bölün ve tuzlu suda bekletin
Kıymaya karabiber ve tuz koyup yoğurun Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizi arada suya batırarak yuvarlaklar yapın
Kalın kebap şişlerine sırayla bir patlıcan ve bir köfte dizin Kömür ızgarada köfteler pişene kadar yavaş yavaş çevirerek pişirin Közlenmiş yeşil biber, domates ve lavaş ekmeğiyle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla