Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Acılı Makarna

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Acılı Makarna








Malzemeler

1 paket burgu makarna
3 adet patlıcan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı fesleğen
3 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Patlıcanları çizgili şekilde soyun Küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletin
Bu arada tavada zeytinyağını kızdırın Yağa dövülmüş sarmısak, patlıcan, karabiber ve tuz koyup arada bir tavayı sallayarak soteleyin Domates salçası, pul biber, fesleğen, parmesan peyniri ve 1 bardak su ilave edip sosu 15 dakika kısık ateşte pişirin
Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün Haşlanmış makarnanın üstüne hazırladığınız sosu koyun Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla