Yalnız Mesajı Göster

Kanabahar Kızartması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanabahar Kızartması



Karnabahar Tava

1 orta boy karnabahar
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı nişastası
3 kahve fincanı su
1
tuz

Karnabaharları dal dal ayırdıktan sonra bol tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayop çıkarın, soğuk suya tutup iyice soğutun ve suyunu süzün Dal dal bir bezin üzerine alın Un, nişasta, , su ve tuzu bir kapta karıştırın Ayçiçek yağını tavaya koyup kızdırın, karnabahar dallarını birer birer alıp hazırlanan harca batırarak biraz yasılaştırarak kızgın yağda kızartın

Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla