Yalnız Mesajı Göster

Taze Bakla Kavurması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Bakla Kavurması



Malzemeler:
1 kg bakla
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı dolusu un
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
2 demet dereotu

Hazırlanışı:
Baklaları yıkadıktan sonra, fasulye gibi saplarını keserek ayıklayın Birer santim genişliğinde doğrayın
5 bardak soğuk suya limon suyunu ve unu katın, baklaları kararmaması için bu karışımda bekletin
Bir tencerede soğanları zeytinyağında kavurun
Üzerine suyunu süzdüğünüz baklaları ilave edin Ocağın altını kısın ve sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun
Üzerine şeker, tuz ve 1 bardak sıcak su ilave edin Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, baklalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumasını bekleyin Servis tabağına alın Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin
Sarımsaklı yoğurdu ister yanında, ister üstüne dökerek servis yapın
Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla