Konu
:
Taze Bakla Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Taze Bakla Kavurması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Bakla Kavurması
Malzemeler:
1 kg bakla
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı dolusu un
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
2 demet dereotu
Hazırlanışı:
Baklaları yıkadıktan sonra, fasulye gibi saplarını keserek ayıklayın
Birer santim genişliğinde doğrayın
5 bardak soğuk suya limon suyunu ve unu katın, baklaları kararmaması için bu karışımda bekletin
Bir tencerede soğanları zeytinyağında kavurun
Üzerine suyunu süzdüğünüz baklaları ilave edin
Ocağın altını kısın ve sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun
Üzerine şeker, tuz ve 1 bardak sıcak su ilave edin
Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, baklalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumasını bekleyin
Servis tabağına alın
Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin
Sarımsaklı yoğurdu ister yanında, ister üstüne dökerek servis yapın
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul