Konu
:
Kuru Fasulye Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Fasulye Pilaki
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Fasulye Pilaki
Malzemeler,
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet orta boy patates
4 adet domates
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz
Üzerine serpmek için kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı,
Fasulyeleri bir gece önceden 12 saat suda bekletin
Büyük bir tencereye fasulyeyi alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
Fasulyeler yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın
Haşlanan fasulyeleri süzüp soğuması için kenarda bekletin
Kuru soğan, havuç, domates ve patatesin kabuklarını soyup doğrayın
Büyük boy bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın
Üzerine soğanı ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun
Sırasıyla havuç, patates ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin
3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin
Kesme şeker, limon suyu ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip karıştırın
Orta dereceli ateşte soğanlar pişene kadar kaynatın
Haşlanmış kuru fasulyeleri tencereye ekleyin
Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan indirin
Fasulye pilakiyi oda sıcaklığında, kendi tenceresinde soğutun
Soğuduğunda servis tabağına alın ve üzerine incecik kıyılmış maydanoz serpin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul