Konu
:
Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)
(4 Kişilik)
Malzemeler
1 kg küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 demet taze soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı krema
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları yıkadıktan sonra uç kısımlarını kesin, ortadan ikiye bölüp içlerini boşaltın
Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin
Çıkardığınız patlıcan içlerini küp şeklinde doğrayın
Taze ve kuru soğanları ince halka şeklinde kesin
Sarımsakları doğrayın
Tereyağı bir tencereye koyup orta ateşte eritin
Patlıcan, soğan ve sarımsağı ekleyip 10 dakika kavurun
Tuz, karabiber, krema ve unu ilave edip 1 -2 dakika daha pişirin
Ortaları oyulmuş patlıcanları sudan çıkarıp, kuruladıktan sonra içine hazırladığınız malzemeyi doldurun
Bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynatın
Üzerine delikli buhar tencerisini yerleştirin
Patlıcanları düzgün bir şekilde tencereye dizin
Kapağını kapatıp, 15 dakika pişirin
Sarımsaklı patlıcanı yanında pilav veya haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul