Konu
:
Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik)
(10 Kişilik)
Malzemeler
1 kg
bostan patlıcanı
Sıvı yağ (kızartmak için)
1 kg
kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin
Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin
Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın
Etleri yıkayıp tencereye koyun
Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun
Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın
Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin
Üzerine kızarttığınız eti koyun
Tereyağını bir tencerede eritin
Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin
Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirin
Domatesi etin üzerine dökün
1/2 su bardağı ılık su ilave edin
Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın
Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın
Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul