Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik)



(10 Kişilik)




Malzemeler

1 kg bostan patlıcanı
Sıvı yağ (kızartmak için)
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber
1/2 demet kıyılmış maydanoz

Yemeğin Tarifi
Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın
Etleri yıkayıp tencereye koyun Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın
Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin Üzerine kızarttığınız eti koyun
Tereyağını bir tencerede eritin Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirin Domatesi etin üzerine dökün 1/2 su bardağı ılık su ilave edin
Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla