Konu
:
Zeytınyağlı Engınar
Yalnız Mesajı Göster
Zeytınyağlı Engınar
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytınyağlı Engınar
ZEYTINYAĞLı ENGINAR
MALZEMELER
6 adet dondurulmuş veya cam kavanozda muhafaza edilmiş enginar
2 adet havuç
1 ufak paket dondurulmuş bezelye
5 adet arpacık soğan veya yemeklik soğan
1 su bardağı zeytinyağı
Dereotu
2 limon
6 adet şeker
HAZIRLANIŞI
Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır
Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır
Bezelye ile karıştırılır
Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur
İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir)
Az tuz ilave edilir
Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür
1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir
Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul