Konu
:
Engınarlı Fava
Yalnız Mesajı Göster
Engınarlı Fava
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Engınarlı Fava
ENGINARLı FAVA
MALZEMELER
Yarım kilo kuru bakla
1 demet dereotu
1 adet kesmeşeker
1 baş soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz
6 adet enginar
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bakla pişmeden 2 saat öncesinden ıslatılır
Daha sonra bir tencereye bakla, dereotunun yarısı, soğan, şeker, tuz atılarak üzerini 4 parmak geçecek kadar su konur, bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Favanın çok sulu olmaması için malzemenin suyunu çekmesi gerekir
Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalıdır
Ilındıktan sonra bir el mikseriyle veya blendırda bütün malzeme çekilir ve zeytinyağı ilave edilir
1-2 defa karıştırılarak soğumaya bırakılır
Diğer taraftan enginarlar limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirilir ve şekli bozulmadan bir servis tabağına alınır
Enginarlar da soğuduktan sonra içlerine fava doldurulur
Dereotunun diğer yarısı ince ince kesilerek garnitür yapılır ve servis edilir
Not: 1 çay bardağı zeytinyağı ile yarım limonun suyu çırpılarak enginarların üzerine gezdirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul