Konu
:
Fasülye Böreğı
Yalnız Mesajı Göster
Fasülye Böreğı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasülye Böreğı
FASÜLYE BÖREĞI
MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye
2 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
6 tane yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz
Karabiber
İsteğe göre pul biber
HAZIRLANIŞI
Taze fasülyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra kenarlarındaki kılçıkları da temizlenerek uzunlamasına ikiye bölünür
Az suda yumuşayıncaya kadar haşlanır
Süzgeç içinde soğumaya bırakılır
Büyük bir teflon tavada yaırm ay şeklinde doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar yağda kavrulur
Pembeleştikten sonra haşlanmış taze fasülyeler, tuz, karabiber ve pul biber de tavaya konularak kavrulmaya devam edilir
Sebzenin saldiğı suyun tamamen çekmesi sağlanır
Çukur bir kapta yumurtalar çırpılarak tavadaki fasülyelerin üzerine dökülür
Tavanın kapağı kapatılır, bir süre sonra kapak yardımıyla ters çevrilerek diğer tarafin da kızarması sağlanır
Yumurtalar iyice piştikten sonra dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul