Konu
:
Patatesli Çilav
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Çilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Çilav
Malzemeler
2 bardak uzun pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
5 adet patates
Yemeğin Tarifi
Pirinci bol tuzlu suda bir saat kadar bekletin
Patatesleri incecik halka şeklinde doğrayın
Tuzlu suda bekletin
Büyükçe bir tencereye bol miktarda su koyun
İçine bir tatlı kaşığı tuz atın
Su kaynayınca suda bekletip yıkanmış pirinçleri suyun içine atın
7-8 dakika makarna kaynatır gibi kaynatın
Soğuk suyun altında pirinçleri yıkayıp suyunun iyice süzülmesi için kenarda bekletin
Teflon tencereyi iyice yağlayın
Dilimlenmiş patatesleri tencerenin alt kısmına ve kenarlarına yan yana sıralayın
Sıralanmış patateslerin üzerine tuz, karabiber atın
Haşlanmış pirinçlerin yarısını üzerine koyun
2 kaşık margarini parça parça koyun
Pirincin diğer yarısını da koyup üstüne margarinin gerisini ilave edin
Ateşte 30 - 35 dakika pişirin
Tencereyi ters çevirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul