Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Çilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Çilav








Malzemeler

2 bardak uzun pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
5 adet patates

Yemeğin Tarifi
Pirinci bol tuzlu suda bir saat kadar bekletin
Patatesleri incecik halka şeklinde doğrayın Tuzlu suda bekletin

Büyükçe bir tencereye bol miktarda su koyun İçine bir tatlı kaşığı tuz atın Su kaynayınca suda bekletip yıkanmış pirinçleri suyun içine atın 7-8 dakika makarna kaynatır gibi kaynatın Soğuk suyun altında pirinçleri yıkayıp suyunun iyice süzülmesi için kenarda bekletin
Teflon tencereyi iyice yağlayın Dilimlenmiş patatesleri tencerenin alt kısmına ve kenarlarına yan yana sıralayın Sıralanmış patateslerin üzerine tuz, karabiber atın Haşlanmış pirinçlerin yarısını üzerine koyun 2 kaşık margarini parça parça koyun Pirincin diğer yarısını da koyup üstüne margarinin gerisini ilave edin Ateşte 30 - 35 dakika pişirin Tencereyi ters çevirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla