Konu
:
İzgarada Karışık Sebze
Yalnız Mesajı Göster
İzgarada Karışık Sebze
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgarada Karışık Sebze
Izgarada Karışık Sebze
=malzemeler=
(4 kişilik)
1 kabak
1 havuç
1 patlıcan
1 salçalık kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
5-6 maydanoz yaprağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Sos için:
4 domates
1 soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam kırmızı tozbiber
1 tutam tuz
=hazırlanışı=
Domatesler, soğan ve sarımsakları soyup kıyın
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin
Domates, tuz ve kırmızı toz-biberi ekleyip 2-3 dakika pişirin
Sosu ocaktan alıp ılınmaya bırakın ve ezin
Havuç, biber, kabak ve patlıcanı temizleyip uzunlamasına ince ince dilimleyin ve her dilimi ortadan ikiye kesin
Sıvıyağ, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
Sebzeleri ekleyip 5 dakika bekletin
Yağını süzüp ızgarada pişirin
Sebzeleri dikdörtgen servis tabağına renklerine göre dönüşümlü olarak yerleştirin
Etrafına sosu döküp maydanoz yapraklarıyla süsleyin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul