Yalnız Mesajı Göster

İzgarada Karışık Sebze

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzgarada Karışık Sebze




Izgarada Karışık Sebze

=malzemeler=

(4 kişilik)

1 kabak

1 havuç

1 patlıcan

1 salçalık kırmızıbiber

Yarım çay kaşığı karabiber

5-6 maydanoz yaprağı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber

Sos için:

4 domates

1 soğan

3-4 diş sarımsak

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tutam kırmızı tozbiber

1 tutam tuz

=hazırlanışı=

Domatesler, soğan ve sarımsakları soyup kıyın Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Domates, tuz ve kırmızı toz-biberi ekleyip 2-3 dakika pişirin Sosu ocaktan alıp ılınmaya bırakın ve ezin

Havuç, biber, kabak ve patlıcanı temizleyip uzunlamasına ince ince dilimleyin ve her dilimi ortadan ikiye kesin Sıvıyağ, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın Sebzeleri ekleyip 5 dakika bekletin Yağını süzüp ızgarada pişirin Sebzeleri dikdörtgen servis tabağına renklerine göre dönüşümlü olarak yerleştirin Etrafına sosu döküp maydanoz yapraklarıyla süsleyin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla