Yalnız Mesajı Göster

Maydanozlu Kabak Fırın

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanozlu Kabak Fırın




Maydanozlu Kabak Fırın

=MALZEMELER=

5 küçük kabak (yaklaşık 750 g)

2 demet maydanoz (doğranmış)

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 diş sarımsak

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

30 g (yaklaşık 1/2 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi

=HAZIRLANIŞI=

Önce fırınınızı 160 °C'a ısıtın Maydanozlar, dolmalık fıstıklar, sarmısak, tuz ve karabiberi blendır kabına koyup, pürüzsüz püre kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) karıştırın Zeytinyağını katıp, ,1 dakika karıştırdıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini ekleyerek, 2 dakika daha karıştırın

Kabakları saplı uçlarını kestikten sonra, her kabağı boylamasına 2'ye kesin Blendır kabındaki karışımı 6 yarım kabağın üstüne sürüp, kalan 6 yarım kabağı üstlerine kapatın Arası harçlı her kabağı ayrı bir alüminyum folyo parçasına sarıp, paketleri fırına vererek, kabaklar yumuşayıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin Folyo paketlerini fırından alıp, açarak, kabaklan bir servis tabağına yerleştirin ve bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla