09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Soğanlı Kabak Sote
Domatesli Soğanlı Kabak Sote
=MALZEMELER=
600 g kabak (iki uçları kesilmiş)
1 iri domates (kabuğu soyulmuş
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
6 arpacık soğanı (ince dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
=HAZIRLANIŞI=
Domatesleri kesme tahtası üstüne koyup, keskin bir bıçakla 2'ye keserek, çekirdeklerini temizleyin ve 0,5 cm eninde dilimleyerek, bir kenara bırakın
Kabakları önce 5 cm uzunlamasına parçalara kesip, sonra her parçayı uzunlamasına 6 eşit parçaya kesin
Zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca kabak parçalarını koyup, tavayı sık sık sallayarak, kabakları 5 dakika pişirin Tuzu ve karabiberi serpip, arpacık soğanı dilimlerini ekledikten sonra, sık sık altüst ederek, karışımı 3 dakika pişirin Domates parçalan, maydanozlar ve limon suyunu ekleyip, 4 dakika pişirdikten sonra, tavayı ateşten alın ve domatesli - soğanlı kabak soteyi bir çorba kâsesine aktararak, servis yapın
|
|
|