Konu
:
Etlı Taze Bamya
Yalnız Mesajı Göster
Etlı Taze Bamya
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etlı Taze Bamya
ETLI TAZE BAMYA
MALZEMELER
yarım paket margarin
yarım kilo kuşbaşı et
1 kilo taze bamya
1 çay bardağı sirke
3 orta boy domates
2 baş soğan
7 limon
tuz
HAZIRLANIŞI
Bamyaları yıkayıp, kurulayın
Sap kısmını bir keskin bıçakla külâh gibi incecik alın
Lezzet vermesi için uçlarından biraz kesin
Bir kez daha yıkayıp süzün
Iki çorba kaşığı tuz, bir çay bardağı siraaale iyice karıştırıp bir kenara dinlenmeye bırakın
Irice çentilmiş soğanı, margarinini ve eti tencereye koyup kavurun
Etler yumuşasın, biraz yumuşayınca sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayın, süzün, kabuklarını çıkartıp kuşbaşı doğradığınız domateslerle harmanlayıp ete katın
Suyunu, tuzunu kontrol edin
Bir limonun suyunu, limon büyükse yarısını sıkın
Hafif ateşte pişmeye bırakın
Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul