Yalnız Mesajı Göster

Çevirme (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çevirme (4 Kişilik)



(4 Kişilik)




Malzemeler

5 Adet Patlıcan
1/2 Kg Tavuk Eti
2 Su Bardağı Pirinç
125 gr Tereyağı
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
Yenibahar, Tuz

Yemeğin Tarifi
Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dak Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün Patlıcanları kızartın ve yağının süzülmesini sağlayın
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın İncecik kıyılmış soğanla suyunu çekinceye kadar kavurun Kenarda dinlendirin
Diğer tarafta fıstıkları kavurun Pirinci tuzu ve yenibaharı ilave ederek iç pilavı hazırlayın
Çukur bir tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin Tencerenin dibinin tamamen örtülmüş olmasına özellikle dikkat edin Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yerleştirin Bunun üzerine tavuklu harcıi daha sonra da pilavın geri kalanını yayın Kısık ateşte 10 dak Pişirip dinlendirin Servis yapmadan önce tabağa ters çevirerek alın Üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süsleyin Ilık veya sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla