Konu
:
Fasulye İçli Lahana Sarması (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Fasulye İçli Lahana Sarması (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulye İçli Lahana Sarması (4 Kişilik)
(4 Kişilik)
Malzemeler
12 beyaz lahana yaprağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan, ince doğranmış,
100 gr kuru fasulye, geceden ıslatılmış
600 ml tavuk suyu
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
Karabiber
Yemeğin Tarifi
Bir tencerede yağı ısıtın
Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin
Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin
Bir taşım kaynatın
Ateşi kısıp fasulyeler yumuşuncaya dek 1 saat pişirin
Bu arada başka bir tencereye tuzlu su koyup bir taşım kaynatın
Lahana yapraklarının sert kısımlarını ayırıp ikişer ikişer kaynamış suya atarak kıvrılabilir olana kadar haşlayın
Dikkatlice süzüp, akan soğuk suyun altında tutun, sonra bir kağıt havlu üstünde kurumaya bırakın
Fasulyeleri süzüp tahta kaşıkla ezin
Fasulye püresinin içine domates salçası, limon suyunun yarısı, tuz ve biberi katıp karıştırın
Fasulye kanşımınından bir yemek kaşığını lahana yaprağının baş tarafına koyun, 2 tarafını kıvırarak yuvarlayın
Böylece 8 adet lahana sarması hazırlayın
Kalan yaprakları büyük bir tencereye yerleştirin
Sarmaları üstüne koyun
Kalan limon suyunu sarmaların üzerine gezdirin
Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su koyup tuz serpiştirin
Dolmaların üzerine bir porselen tabağı ters olarak yerleştirin
Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın
Ağır ateşte l saat pişirin
Dolmaları sıcak bir tabakta servis yapın
SERViS ÖNERiSi:
Bulgur pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz
ALIŞVERİŞ ÖNERiSi:
Fasulyeleri pazardan alın
Eski fasulyeler çok sert olur ve yumuşatılamaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul