Yalnız Mesajı Göster

Deniz Ürünleri Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünleri Sosu



Kabul Deniz Ürünleri Sosu
Gereçler:
2 orta boy soğan
1 ½ yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
3,5 bardak süt
5 sap maydanoz
Tuz, karabiber, hindistancevizi rendesi
1 bardak çırpılmış süt kremi Kabuklar için:
125 gr tereyağı
1 orta boy havuç
1 küçük soğan
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber
8-10 tane karides veya böcek

Yapılışı:



1-Soğanları incecik kıyın, yağla birlikte ateş üzerinde biraz döndürün, un katıp 2 dakika daha karıştırın
2-Sütü azar azar ekleyin Kıyılmış maydanoz ve baharatı koyup kısık ateşte karıştırarak pisirin Besameli ince delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin üzerini yağli kağıtla örtün
Kabuklular için tereyağ:
1-incecik doğranmış olan sebzelere 1 kaşık tereyağı, tuz ve karabiber katarak kısık ateşte pişirin içine temizlenmiş karidesleri koyup ateşi yükseltin ve 1 yemek kaşığı sirke katın Tekelerin kabukları kızarınca ateşi kısın ve üzeri örtülü olarak 8-10 dakika pişirin
2-Ateşten alıp soğumasını bekleyin, sonra da tekelerin kabuklarını çıkartın ve bir havanda iyice dövün Dövülmüş kabuklara kalan tereyağını katın ve eriyene kadar ateşte bırakın Gerkiyorsa biraz boyayla renklendirin Süzgeçten geçirin
3-Yukarıda açıklanan besamel sosla çırpılmiış kremi karıştırın ve yumuşayıncaya dek ateşte ısıtın Buna kabuklar için hazırladığınız tereyağını azar azar yedirerek katın Sonra da ayıklanmış karideslerle karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla