Konu
:
Deniz Ürünleri Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Ürünleri Sosu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Ürünleri Sosu
Kabul Deniz Ürünleri Sosu
Gereçler:
2 orta boy soğan
1 ½ yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
3,5 bardak süt
5 sap maydanoz
Tuz, karabiber, hindistancevizi rendesi
1 bardak çırpılmış süt kremi Kabuklar için:
125 gr tereyağı
1 orta boy havuç
1 küçük soğan
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber
8-10 tane karides veya böcek
Yapılışı:
1-Soğanları incecik kıyın, yağla birlikte ateş üzerinde biraz döndürün, un katıp 2 dakika daha karıştırın
2-Sütü azar azar ekleyin
Kıyılmış maydanoz ve baharatı koyup kısık ateşte karıştırarak pisirin
Besameli ince delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin
üzerini yağli kağıtla örtün
Kabuklular için tereyağ:
1-incecik doğranmış olan sebzelere 1 kaşık tereyağı, tuz ve karabiber katarak kısık ateşte pişirin
içine temizlenmiş karidesleri koyup ateşi yükseltin ve 1 yemek kaşığı sirke katın
Tekelerin kabukları kızarınca ateşi kısın ve üzeri örtülü olarak 8-10 dakika pişirin
2-Ateşten alıp soğumasını bekleyin, sonra da tekelerin kabuklarını çıkartın ve bir havanda iyice dövün
Dövülmüş kabuklara kalan tereyağını katın ve eriyene kadar ateşte bırakın
Gerkiyorsa biraz boyayla renklendirin
Süzgeçten geçirin
3-Yukarıda açıklanan besamel sosla çırpılmiış kremi karıştırın ve yumuşayıncaya dek ateşte ısıtın
Buna kabuklar için hazırladığınız tereyağını azar azar yedirerek katın
Sonra da ayıklanmış karideslerle karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul