Konu: Bernez Sos
Yalnız Mesajı Göster

Bernez Sos

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bernez Sos




Bernez salçasının hazırlanışı şöyledir:

Bir kuşaneye siraaale rendelenmiş arpacık soğanını koymalı Tuzunu, biberini serpmeli Bir dal tarhun otuyla bir sap frenk maydanozunu da olduğu gibi koyduktan sonra kuşanedekileri kaynatmaiı Kaptakiler kaynayarak yarı yarıya azalınca kuşaneyi ateşten indirmeli Kaptakiler soğuyunca tarhun otuyla frenk maydanozunu içinden çıkarıp almalı Sonra bu salçaya üç yumurtanın sarısını kırmalı ve kuşaneyi, içinde kaynar su bulunan bir kabın içine koyup böylece ateşe oturtmalı Salçayı çırparak bir süre benmari usulüyle pişirmeli Salça ılıyınca kalan sadeyağı küçük parçalar halinde kuşaneye atmalı Bunu da çırparak karışıma yedirdikten sonra kabı ateşten indirmeli Kalan tarhun otuyla frenk maydanozunu kıyıp salçaya serpmeli, bir - iki defa karıştırıp salça kâsesine boşaltmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla