Konu
:
Bernez Sos
Yalnız Mesajı Göster
Bernez Sos
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bernez Sos
Bernez salçasının hazırlanışı şöyledir:
Bir kuşaneye siraaale rendelenmiş arpacık soğanını koymalı
Tuzunu, biberini serpmeli
Bir dal tarhun otuyla bir sap frenk maydanozunu da olduğu gibi koyduktan sonra kuşanedekileri kaynatmaiı
Kaptakiler kaynayarak yarı yarıya azalınca kuşaneyi ateşten indirmeli
Kaptakiler soğuyunca tarhun otuyla frenk maydanozunu içinden çıkarıp almalı
Sonra bu salçaya üç yumurtanın sarısını kırmalı ve kuşaneyi, içinde kaynar su bulunan bir kabın içine koyup böylece ateşe oturtmalı
Salçayı çırparak bir süre benmari usulüyle pişirmeli
Salça ılıyınca kalan sadeyağı küçük parçalar halinde kuşaneye atmalı Bunu da çırparak karışıma yedirdikten sonra kabı ateşten indirmeli
Kalan tarhun otuyla frenk maydanozunu kıyıp salçaya serpmeli, bir - iki defa karıştırıp salça kâsesine boşaltmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul