Yalnız Mesajı Göster

Klasik Mayonez 2

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Klasik Mayonez 2



KLASIK MAYONEZ 2

· 4 iri yumurta sarisi-oda isisinda olacak

· 2 tatli kasigi ustu duzlenmis tuz

· 2 tatli kasigi kuru hardal tozu

· bir cimdik aci toz kirmizi biber-cayenne

· 1 limon suyu-taze sikilmis-suzulmus

· 2 yemek kasigi su

· 2 kap=500 ml kanola, veya misir yagi veya en iyisi hakiki zeytinyagi

Her malzeme oda isisnda olmalidir-daha kolay emulsifiye olur-karisir
Robotta,veya blenderda yumurta sarilari+tuz+toz hardal+aci toz biber+limon suyu+su yu iyice karistirinMotor hala calisirken,birkac damla yag ilave edin-hemen koyulasmaya baslar karisimSonra, ince bir ip gibi,kalan yagi surekli akitmaga devam edinDurdurunKenarlarini plastik spatula ile asagi siyirinTadina,tuzuna bakinBuzdolabinda agzi kapali cam kavanozda en fazla 3 gun saklanirSoguk etlerle,sandoviclerde,salatalarda,tavuklarda vs kullanin2 kap=500 ml cikar


Alıntı Yaparak Cevapla