Konu
:
Klasik Mayonez 2
Yalnız Mesajı Göster
Klasik Mayonez 2
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Klasik Mayonez 2
KLASIK MAYONEZ 2
· 4 iri yumurta sarisi-oda isisinda olacak
· 2 tatli kasigi ustu duzlenmis tuz
· 2 tatli kasigi kuru hardal tozu
· bir cimdik aci toz kirmizi biber-cayenne
· 1 limon suyu-taze sikilmis-suzulmus
· 2 yemek kasigi su
· 2 kap=500 ml kanola, veya misir yagi veya en iyisi hakiki zeytinyagi
Her malzeme oda isisnda olmalidir-daha kolay emulsifiye olur-karisir
Robotta,veya blenderda yumurta sarilari+tuz+toz hardal+aci toz biber+limon suyu+su yu iyice karistirin
Motor hala calisirken,birkac damla yag ilave edin-hemen koyulasmaya baslar karisim
Sonra, ince bir ip gibi,kalan yagi surekli akitmaga devam edin
Durdurun
Kenarlarini plastik spatula ile asagi siyirin
Tadina,tuzuna bakin
Buzdolabinda agzi kapali cam kavanozda en fazla 3 gun saklanir
Soguk etlerle,sandoviclerde,salatalarda,tavuklarda vs kullanin
2 kap=500 ml cikar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul