Konu
:
Safran Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Safran Sosu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safran Sosu
Safran Sosu
Servis 4 kişilik
İçindekiler
300ml balık suyu
1 çay kaşığı safran lifi bir miktar daha garnish etmek için
80g yağ
3 yemek kaşığı un
Tuz
Hazırlanışı
Balık suyunu tencerenin içerisine boşalt ve yavaşça ısıt
Bir kasenin içerisine safranları koy 5 yemek kaşığı kadar balık suyu ilave et bir kenarda beklet
Ayrı bir tencerede yağı erit un, tuz ve safran karışımını içerisine kat dikkatli bir şekilde karıştır ve yavaşça geriye kalan balık suyunun tamamını kat tencerenin ağzını kapat ve yavaş ısıda 15dk kadar pişir tadına bak gerekliyse tuz ilave et
Safran lifiyle servis et
Kullanıldığı Yerler suda pişirmelerde veya fırında balık pişirmelerde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul