Konu
:
Kreola Salçasi
Yalnız Mesajı Göster
Kreola Salçasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kreola Salçasi
KREOLA SALÇASI
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 demet maydanoz,
2 kaşık kapari,
2 kaşık fırınlanmış bayat ekmek tozu,
1/2 bardak sirke,
1/2 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı : Maydanozları ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğrayıp bir tencereye koyun
İçine kapariyi
siraaai yeteri kadar karabiberi ve tuzu kattıktan sonra tencereyi hafif ateşe oturtun
Tahta kaşıkla karıştırarak hafif ateşte on dakika kadar pişirin
Sonra ateşten indirerek soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra salçaya ekmek tozunu katıp iyice karıştırın
Daha sonra karıştırmaya ara vermeden zeytinyağını azar azar katın
Karışım birbirine iyice yedîrfi-dikten sonra salçayı porselen bir kâseye boşaltın ve haşlanmış etlerle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul