Yalnız Mesajı Göster

Bolognese Et Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolognese Et Sosu



Bolognese Et Sosu

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 40g yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, doğranmış
  • 1 dal kereviz, doğranmış
  • 1 adet havuç, doğranmış
  • 250 dana eti kıyması
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Bir küçük tencerede yağı ve zeytinyağını ısıt İçerisine soğan, kereviz, havuç ve kıymayı ilave et tuz, karabiber serp iyice karıştır düşük ısıda bir kaç dakika ta ki sebzeler yumuşayana kadar kıyma kahverengine dönüşmeye başlayana kadar pişir Bir kasede domates püresini bir miktar su ile karıştır ve bunu tencerenin içerisine boşalt Tencerenin ağzını kapa düşük ısıda 1, 1/2saat kadar pişir suyu azaldıkça sıcak su ilave et Kullanıldığı Yerler: Böreklerde ve eriştelerde kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla