Yalnız Mesajı Göster

Otlu Limonlu Tereyag

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Otlu Limonlu Tereyag




OTLU LIMONLU TEREYAG
· 500 GRAM ODA ISISINDA KATI ,IYI KALITE YAG
· 1 kucuk kup kup kiyilmis sogan
· ¼ kap sek beyaz sarap
· 1 limonun dis sarisinin rendesi
· ½ limonun suyu
· 2 yemek kasigi taze kekik yapragi-kiyilacak VEYA taragon out VEYA 4-5 dis ezilmis ya da once rosto edilmis sonra ezilmis sarimsak (sarimsakliya sarap, sogan ve limon kabugu rendesi koymayin-direkt karistirin)
· ¼ kap kiyilmis maydanoz yapragi
· 1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber
· 1 tatli kasigi tuz-ustu duzlensin
Sogan+sarabi orta ateste pisirin ve soyle ¾ gibi azalsin-1/4 du kalsinLimon kabugu rendesi+karabiber+kekigi ilave edin,karistirin ve atesten alinYumusatilmis yaga bunlari koyun ve elektrikli el aleti ile karistirin-sonra parsomen kagida veya plastik sarana koyun ve silindir haline getirin yagi ve kivirin,iki ucu da bukun ve etiketleyin;adini,tarihi yazin-dilerseniz derin dondurucuya koyunPisirilmis balik ustune eritilerek dokulur;ete,tavuga kullanilir Ekmege,pideye surulurSoslara eklenebilir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla