Konu
:
Otlu Limonlu Tereyag
Yalnız Mesajı Göster
Otlu Limonlu Tereyag
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otlu Limonlu Tereyag
OTLU LIMONLU TEREYAG
· 500 GRAM ODA ISISINDA KATI ,IYI KALITE YAG
· 1 kucuk kup kup kiyilmis sogan
· ¼ kap sek beyaz sarap
· 1 limonun dis sarisinin rendesi
· ½ limonun suyu
· 2 yemek kasigi taze kekik yapragi-kiyilacak VEYA taragon out VEYA 4-5 dis ezilmis ya da once rosto edilmis sonra ezilmis sarimsak (sarimsakliya sarap, sogan ve limon kabugu rendesi koymayin-direkt karistirin)
· ¼ kap kiyilmis maydanoz yapragi
· 1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber
· 1 tatli kasigi tuz-ustu duzlensin
Sogan+sarabi orta ateste pisirin ve soyle ¾ gibi azalsin-1/4 du kalsin
Limon kabugu rendesi+karabiber+kekigi ilave edin,karistirin ve atesten alin
Yumusatilmis yaga bunlari koyun ve elektrikli el aleti ile karistirin-sonra parsomen kagida veya plastik sarana koyun ve silindir haline getirin yagi ve kivirin,iki ucu da bukun ve etiketleyin;adini,tarihi yazin-dilerseniz derin dondurucuya koyun
Pisirilmis balik ustune eritilerek dokulur;ete,tavuga kullanilir
Ekmege,pideye surulur
Soslara eklenebilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul