09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Yapilmis Hardallar
EVDE YAPILMIS HARDALLAR
INGILIZ HARDALI;
· 1 kap kahverengi hardal tohumu taneleri
· ¼ kap sari hardal tohumu taneleri
· 1 kap=250 ml koyu renkli bira
· 1 ¼ kap= 310-315 ml beyaz sarap sirkesi
· 1 kap hardal tozu+1 kap=250 ml su-KARISTIRIN VE 20 DAKIKA BEKLETIN
· 1 tatli kasigi seker
· 1 tatli kasigi tuz
· 1 tatli kasigi dolmalik bahar-all spice-iri top top tanedir aslinda-boyle alip kendiniz cekin elektrikli kahve degirmeninde-cunku esas tadini goreceksiniz!
· 1 tatli kasigi hint safrani=zerdecal =turmerik ,sari koyu renkli bir tozdur/baharattir(her turlu saglik faydalari da ispatlanmistir-vucudunda surekli enfeksiyon,kronik hastaligi,imun sistem problemi olanlara,karacigere vs cok iyi-herseyde bol kullanin)
· ¼ tatli kasigi hint cevizi=muskat rendesi
· 3 kap=750 ml Ingiliz Hazir Hardali elde edeceksiniz
KIRMIZI SARAP HARDALI;
· 2/3 kap sari hardal tohumu taneleri
· ½ kap kahverengi hardal tohumu taneleri
· ½ kap=125 ml sek kirmizi sarap (dry red wine)
· 1 kap kirmizi sarap sirkesi
· 1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber
· 2 yemek kasigi seker
· 2 tatli kasigi tuz
· 1 yemek kasigi kuru marjoram, oregano veya kekik
YESIL KARABIBER TANELI HARDAL;
· ½ kap sari hardal tohumu taneleri
· ¼ kap siyah hardal tohumu taneleri
· ½ kap=125 ml sek sherry/dry shery
· ¾ kap balsamik sirke
· 2 yemek kasigi yesil tane karabiber taneleri
· 1/3 kap=80 ml zeytinyagi
· 2 yemek kasigi pembe renkli ,taneli karabiber taneleri
· 3 yemek kasigi kiyilmis taze taragon out
· 2 tatli kasigi tuz
hepsi ayni sekilde yapilir Alumunyum olmayan,celik bir tencerede hardal tohumlarini alkolle ,(yani tarifte ne verilmisse-bira,sarap,ve/veya sherry) + sirke ile karistirin Boylece bekletin tam 48 saat Ara sira kontrol edin ve tohumlarin tamamen sivi icinde olduguna emin olun;gerekirse dah ekleyin
Simdi tohumlar+siviyi robota alin+oteki malzemenin tamamini koyun ve 4-6 dakika gibi robotu surekli calistirin Alin,cam kavanoza vs koyun ve agzini kapatin;hava almayacak sekilde buzdolabinda muhafaza edin ve kullanmadan once de en az bir hafta bekletin-tadi ancak gelisir Buzdolabinda bir ay koruyabilirsiniz hardallarinizi Her turlu seyde,sandoviclerde,beyaz ve kirmizi etle,balikta cok amacli kullanilir
Kaynak Martha Stewart
|
|
|