Yalnız Mesajı Göster

Ançüez Ve Sarımsaklı Dip Sos

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ançüez Ve Sarımsaklı Dip Sos



Ançüez ve Sarımsaklı Dip Sos

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 80g yağ
  • 2 diş sarımsak, çok ince doğranmış
  • 100g tuzlu ançüez balığı, balığın baş kısmı alınmış, temizlenmiş, derisi alınmış ve soğuk suda 10dk kadar bekletilmiş ve suyu süzülmüş
  • 1 küçük truffle yer mantarı, çok ince doğranmış
Hazırlanışı

Bir orta boy tencereye su koy ve kaynat kaynadıktan sonra ısıyı düşür Başka bir küçük tencerede zeytinyağını ve yağı ısıt kahverengine dönmesine izin verme sarımsağı içerisine kat Küçük tencereyi büyük tencerenin içerisine koy Ançüezleri kes küçük tencerenin içerisindeki yağ karışımının içerisine koy ve bir tahta kaşıkla iyice ez ta ki karışım akıcı hale gelene kadar servis etmeden az önce içerisine truffle kat hazırlamış olduğun bu sosu sos kabına boşalt ve suda yaban enginarı haşlamalarıyla ve çiğ sebzelerin yanında servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla