Konu
:
Robert Sosu (Fransa)
Yalnız Mesajı Göster
Robert Sosu (Fransa)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Robert Sosu (Fransa)
Malzemeler (1 lt
sos için):
50 gr
margarin
5 gr
toz hardal
1 çay kaşığı karabiber
75 gr
soğan ince kıyılmış
1 lt
demi glace sos
10 gr
toz şeker
Yapılışı:
Derin bir tavada margarini kızdırın ve soğanları ilave edip renk aldırmadan biraz sote edin
Tavadaki karışımın 2/3 'ü kalıncaya kadar çektirin
Demi glace sosu ekleyin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin
Oluşan köpüğü alın
Toz hardalı biraz soğuk su ile açın ve şeker ile birlikte sosa karıştırın
Kaynatmadan tuz ve karabiberini ekleyip, ince bir süzgeçten geçirip süzün ve servise sunun
Not: Bu sos; ızgara balıkların yanında servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul