Konu: Beşamal Sos
Yalnız Mesajı Göster

Beşamal Sos

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamal Sos




Malzemeler :
3 çorba kaşığı yağ
6 çorba kaşığı elenmiş un
2 su bardağı süt ( kaynatılmış sonra ılıtılmış)
1 adet küçük karanfilli soğan (üzerine bir diş karanfil saplanmış)
Hazırlanışı :
Yağı kalın tabanlı bir tencerede hafif ateşte eritin Unu ilave edip, karıştırın Birkaç dakika, yine hafif ateşte, rengi değişmeden pişirin Isıtılmış sütü azar azar ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın Karanfil saplanmış soğanı da içine katın

Yaklaşık 30 dakika pişirin Bu sürenin sonunda soğanı içinden çıkarıp sosu tel süzgeçten geçirin Sosu hemen kullanmayıp bir kenara kaldıracak olursanız, soğumaya başladığında üstünde bir kabuk oluşur Üstünün kabuk bağlamaması için üzerini, ayrıca eritilmiş yağdan ince bir tabaka ile kaplayın

Alıntı Yaparak Cevapla