Konu
:
Gribiche Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Gribiche Sosu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gribiche Sosu
Gribiche Sosu
Servis 4 kişilik
İçindekiler
3 adet yumurta, haşlanmış
1 yemek kaşığı Dijon hardalı
2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
200-250ml zeytinyağı
1 yemek kaşığı tarhun otu
1 yemek kaşığı taze maydanoz, doğranmış
50g gebre otu, yıkanmış ve çok ince doğranmış
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Yumurtaların kabuklarını soy yumurta sarısını bir kaşıkla çıkar ve bir kasenin içerisine koy bir çatalla iyice ez
Yumurtanın beyazını çok ince kes bir kenarda beklet
Hardalı yumurta sarısının içerisine karıştır bir tutam tuz, karabiber serp azar azar zeytinyağını karıştır sonra tarhun otunu, maydanozu ve gebre otunu karıştır ve servis etmeden az önce yumurtanın beyazını içerisine karıştır
Kullanıldığı Yerler: Karideslerde ve kaynar suyun içerisine kırılarak pişirilen yumurtalarda kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul