Konu
:
Biberli Sos
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Sos
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Sos
Rendelediğimiz kuru soğanı, sıvı yağda kavuralım
İnce kıydığımız biberleri, sarımsakları ve kerevizi de tencereye ilave edip, kavurmaya devam edelim
Kabuklarını soyup, ince ince doğradığımız domatesleri, fesleğenleri, ve defne yapraklarını da tencereye katalım
Domatesler püre haline gelinceye kadar kavuralım
Tuzunu, karabiberini ve 2 su bardağı kadar et suyu ya da suyu ilave edelim
Bütün sebzeler eriyinceye kadar kaynatalım
Eridiği zaman ocaktan indirip, tel süzgeçten ezerek geçirelim ve arzu ettiğimiz yemeklerde kullanalım
• 1 adet orta boy kereviz
• 1 adet arnavut biberi
• 1 adet sivri biber
• 500 gram domates
• 2 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 2 çay kaşığı ince kıyılmış fesleğen
• 2 adet defne yaprağı
• 1 çay kaşığı zeytinyağı
• Yeterince tuz, karabiber ve et suyu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul