Yalnız Mesajı Göster

Deniz Mahsülleri Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Mahsülleri Sosu



Deniz Mahsülleri Sosu

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet arpacık soğanı doğranmış
  • 2 adet tuzlu ançüez balığı kafası koparılmış temizlenmiş soğuk suda 10dk kadar bekletilmiş suyu süzülmüş ve doğranmış
  • 4 adet istiridye doğranmış
  • 1 yemek kaşığı brandy
  • 250g passata
  • 200g karides kabuğu soyulmuş
  • 100ml beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı taze maydanoz
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıt arpacık soğanlarını içerisine kat düşük ısıda arada sırada karıştırarak 3-5dk kadar yumuşayana kadar pişir Ançüezleri kat bir tahta kaşıkla iyice ez parçala midyeleri ilave et 1dk kadar pişir brandy dök sıvının suyu çekilene kadar pişirmeye devam et Passatayı kat orta derece ısıda 10dk kadar daha pişir tuz karabiber serp Aynı zamanda bir tavaya geriye kalan zeytinyağını ilave et karidesleri içerisine kat 2-3dk kadar pişir beyaz şarap dök sıvı çekene dek pişir maydanozu ilave et tuz kat düşük ısıda 5dk kadar pişir bu karışımı domates karışımının içerisine boşalt Kullanıldığı Yerler: Taglierinilerde, ricotta peynirlerde, ıspanak raviolilerde ve eriştelerde kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla