Yalnız Mesajı Göster

Hollandaise Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollandaise Sosu



Hollandaise Sosu

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 3 yumurta sarısı
  • 200g yağ, yumuşamış ve küçük parçalara ayrılmış
  • Yarım limonun suyu
Bir ısıya dayanıklı cam kasenin içerisinde yumurta sarılarını 3 yemek kaşığı su ile birlikte çırp Düşük ısıda bir tencerenin içerisine kaynar su koy ve cam kaseyi tencerenin içerisine oturttur ve kasenin içerisindeki yumurta su karışımını iyice çırp azar azar yağı ilave et 15dk kadar daha çırp karışım kalınlaşmaya başlayınca ocaktan al limon suyunu içerisine karıştır Kullanıldığı Yerler: Kalkan balığı ve som balıklarında kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla