Konu
:
Hollandaise Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Hollandaise Sosu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hollandaise Sosu
Hollandaise Sosu
Servis 4 kişilik
İçindekiler
3 yumurta sarısı
200g yağ, yumuşamış ve küçük parçalara ayrılmış
Yarım limonun suyu
Bir ısıya dayanıklı cam kasenin içerisinde yumurta sarılarını 3 yemek kaşığı su ile birlikte çırp
Düşük ısıda bir tencerenin içerisine kaynar su koy ve cam kaseyi tencerenin içerisine oturttur ve kasenin içerisindeki yumurta su karışımını iyice çırp azar azar yağı ilave et 15dk kadar daha çırp karışım kalınlaşmaya başlayınca ocaktan al limon suyunu içerisine karıştır
Kullanıldığı Yerler: Kalkan balığı ve som balıklarında kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul