09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cok Amacli Beyaz Besamel Sos
COK AMACLI BEYAZ BESAMEL SOS
· 30 gram kati yag
· 2 yemek kasigi un
· 2 kap yani 500ml-yarim litre sut-sicak sut
· bir cimdik tuz
· 2 yemek kasigi hazir Dijon hardal veya ½ cay kasigi aci kirmizi toz biber/cayenne veya ½ cay kasigi rendelenmis hint cevizi/muskat/nutmeg vs
· karabiber
Teflon vs sos tenceresini atese koyun yagla ve yag erisin+unu ekleyin ve tahta kasikla veya daha da iyisi,balon cirpma teli ile SUREKLI karistirin 3-5-7 dakika gibi;un pissin ama yanmasin+sicak sutu koyun ve karistirin Kaynasin ve 2 dakika daha karistirin ve istenen kivamda koyulasmasini saglayin 7-10 dakika gibi Altini kapatin ve simdi icine istediginiz lezzet vericilerikoyun;hardali karistirin
NOT ;bu sosu sandoviclerde, makarnada, firinda makarnada, FIRINDA LAZANYALARDA, kaneloni,mantida, tuzlu suflede, patlican musakkada, tavuk etiyle, boreklerde,BUHARDA VS PISMIS SEBZELERIN USTUNE, firinda pisecek veya haslanmis patatesle vs vs kullanabilirsiniz!
|
|
|