Yalnız Mesajı Göster

Frenk Üzümü Ve Elmalı Acı Sos

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenk Üzümü Ve Elmalı Acı Sos



Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 50g kuru üzüm
  • 400g yeşil elma soyulmuş çiğitleri çıkartılmış ve küpler halinde doğranmış
  • 250g frenk üzümü
  • 100g ceviz doğranmış
  • 100ml beyaz şarap sirkesi
  • 100ml portakal suyu
  • 100g şeker
  • 2 adet karanfil
  • 5cm uzunlugunda tarçın çubuğu
Hazırlanışı

Kuru üzümleri bir kasenin içerisine koy üzerlerini sıcak suyla kapla bir köşede 15dk ıslamak üzere bırak Diğer bütün malzemeleri bir tencerenin içerisine koy düşük ısıda arada sırada karıştırarak kaynat 30dk kadar karışım reçel kıvamına gelene kadar pişir Karışımı bir kasenin içerisine boşalt ve soğumak üzere bırak Tarçın çubuklarını ve karanfili içerisinden çıkar Bu sos çogunlukla Hindistanda yenilmektedir Bu sos buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilir Kullanıldığı Yerler: Izgarada pişirilen etlerde kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla