Konu
:
Frenk Üzümü Ve Elmalı Acı Sos
Yalnız Mesajı Göster
Frenk Üzümü Ve Elmalı Acı Sos
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frenk Üzümü Ve Elmalı Acı Sos
Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos
Servis 4 kişilik
İçindekiler
50g kuru üzüm
400g yeşil elma soyulmuş çiğitleri çıkartılmış ve küpler halinde doğranmış
250g frenk üzümü
100g ceviz doğranmış
100ml beyaz şarap sirkesi
100ml portakal suyu
100g şeker
2 adet karanfil
5cm uzunlugunda tarçın çubuğu
Hazırlanışı
Kuru üzümleri bir kasenin içerisine koy üzerlerini sıcak suyla kapla bir köşede 15dk ıslamak üzere bırak
Diğer bütün malzemeleri bir tencerenin içerisine koy düşük ısıda arada sırada karıştırarak kaynat 30dk kadar karışım reçel kıvamına gelene kadar pişir
Karışımı bir kasenin içerisine boşalt ve soğumak üzere bırak
Tarçın çubuklarını ve karanfili içerisinden çıkar
Bu sos çogunlukla Hindistanda yenilmektedir
Bu sos buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilir
Kullanıldığı Yerler: Izgarada pişirilen etlerde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul