Konu
:
Enginar İçin Hardal Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Enginar İçin Hardal Sosu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar İçin Hardal Sosu
Enginar İçin Hardal Sosu
=malzemeler=
4 enginar (hazırlanıp, pişirildikten sonra, buzdolabına kaldırılarak, soğutulmuş)
1 yumurtanın akı
1 1/2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tane hardal
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
3 çorba kaşığı süt
=hazırlanışı=
Ilık bir kâsede yumurta akı ve limon suyunu çırpma teliyle çırpın
Karışım köpük köpük olunca hardalları ve sarımsakları ekleyip, zeytinyağını ve çiçekyağını önce damla damla, sonra sicim gibi akıtarak ve sürekli çırparak, katın
Sütü ekleyip, sosu kalınlaşıncaya kadar yeniden çırpın
Buzdolabındaki enginarları alıp, yumurta sosuyla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul