Yalnız Mesajı Göster

Basit Bearnaise Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Basit Bearnaise Sosu



Basit Bearnaise Sosu

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 80g yağ, küçük parçalara ayır
  • 1 yemek kaşığı taze tarhun otu, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı taze maydanoz, doğranmış
  • Bir tutam cayenne pepper
  • Tuz
Hazırlanışı

Bir ısıya dayanıklı cam kasenin içerisinde yumurta sarılarını, krema, sirke, cayenne pepper ve bir tutam tozu karıştır Bir tencerenin içerisine su koy kaynat ve cam kaseyi tencerenin içerisine oturt Cam kase tencerenin içindeki suya değmeyecek şekilde olmalıdır düşük ısıda devamlı karıştır sos çoğalmaya başlayınca yağı azar azar ilave et ilave ettikçe karıştır devamlı çırp tarhun otunu ve maydanazo içerisine karıştır Kullanıldığı Yerler: Izgaralarda, kebap şiş etlerde kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla