Konu
:
Kıymalı Baita Sosu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Baita Sosu Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Baita Sosu Tarifi
Malzemeler
GEREKLİ MALZEMELER Süre: 25 dak
• 1 Soğan
• 4 Diş Sarımsak
• 200 gr Kıyma
• 1 Havuç
• 3 Domates
• 2 Dal Taze Fesleğen
• 1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
• Tuz,Karabiber
Yapılışı:
Kıymalı Baita Sosu
• Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun
Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin
• Havucu temizleyip rendeleyin
Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın
Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın
• Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin
Fesleğen,tuz ve karabiber ilave edin
Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın
• Dikkat
Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz
Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul